Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Future Library

Το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος Καλύτερη Ζωή συνεργάζεται με το δίκτυο Future Library και δημιουργεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τις βιβλιοθήκες ενώ εκπαιδεύει κατάλληλα και τους υπευθυνους των βιβλιοθηκών. Ήδη από την άνοιξη 2013 τρέχει με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Πράσινοι Ντετέκτιβ, πέρυσι τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο ενώ φέτος έχετε την ευκαιρία να πάρετε μέρος μέσω της κοντινής σας βιβλιοθήκης στο νέο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Πάντα Μέσα”.

Αλλά και ανεξάρτητα από αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα το δίκτυο Future Library μπορεί να είναι πολύτιμος βοηθός σας. Είναι ο καταλύτης, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο σχολείο, το σπίτι των μαθητών και τη γειτονιά! Ποιός είναι λοιπόν αυτός πολύτιμος συνδετικός κρίκος; Το Future Library είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011. Είναι ένα δίκτυο 100 σχεδόν δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα. To Future Library είναι ανοιχτό σε όλες τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας. Στόχος του Future Library είναι να μεταμορφώσει τις ελληνικές δημόσιες βιβλιοθήκες σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ο αποκλειστικός δωρητής του Future Library. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για το δίκτυο http://www.futurelibrary.gr.

Εγγραφείτε και παρακολουθήστε τη δράση τους. Πολλές από αυτές τις βιβλιοθήκες αυτές έχουν αναπτύξει πλούσια εκπαιδευτική δράση και έχουν γίνει κομβικό σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων. Αξιοποιήστε τις! Βρείτε αν υπάρχει κοντά σας μια βιβλιοθήκη Future Library και συζητείστε με τον/την υπεύθυνο/νη πώς μπορούν να σας βοηθήσουν στη δράση σας: με σύντομα εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να συντονίσουν οι ίδιοι, με φιλοξενία της τάξης ή της ομάδας σας στους χώρους της βιβλιοθήκης για έρευνα σχετικά με την ιστορία και τον χαρακτήρα της γειτονιάς, με οργάνωση εκδηλώσεων πληροφόρησης και δραστηριοποίησης των οικογενειών των μαθητών σας και με πολλούς άλλους τρόπους. Οι υπεύθυνοι των βιβλιοθηκών θα έχουν λάβει σχετική ενημέρωση και κατάρτιση.