Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σχετικά με εμάς

Για το πρόγραμμα

Το WWF Ελλάς με το νέο του πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή σε καλεί να συμμετέχεις σε μια δραστήρια κοινότητα που μαθαίνει, αλληλεπιδρά και συνεργάζεται, για μια καλύτερη ζωή. Μέσα από αξιόπιστη ενημέρωση και προτροπή για δράση και συμμετοχή, δικτυωνόμαστε για μια καλύτερη ζωή!

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Τι μπορείς να κάνεις

Ενημερώσου για μια σειρά από ζητήματα κατανάλωσης, διατροφής, ενέργειας και ζωής στην πόλη που αφορούν άμεσα την καθημερινότητά σου. Δήλωσε συμμετοχή σε δράσεις και εκδηλώσεις για να καλυτερέψεις τη ζωή σου!

Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις δράσεις που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Κάνε κλικ στο κουμπί «Θα το κάνω», ανακάλυψε βήματα και τρόπους που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου και υιοθέτησέ τα! Στο τέλος της δράσης, ανάρτησε υλικό και σχόλια, πάτα το κουμπί «Το έκανα» και μοιράσου την εμπειρία σου με φίλους! Έλα και γίνε το παράδειγμα!

Εδώ μπορείς να επικοινωνείς με άλλα μέλη της Καλύτερης Ζωής, να καλείς σε δικές σου πρωτοβουλίες, αλλά και να συνεργάζεσαι με ομάδες που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και αξίες με εσένα! Νιώθεις η εξαίρεση; Έλα να γίνουμε ο κανόνας και να δικτυωθούμε για μια καλύτερη ζωή!

Αν είσαι εκπαιδευτικός ή γονιός, δες το πρόγραμμα που δημιουργήσαμε ειδικά για σχολεία. Φρέσκιες ιδέες, αφορμές για συνεργασία και δικτύωση με άλλα σχολεία. όλες έτοιμες προς υλοποίηση!

Ακολούθησέ μας σε facebook και twitter για να ανταλλάσουμε σκέψεις και απόψεις αλλά και να μαθαίνεις πρώτος για διαγωνισμούς κι άλλες εκπλήξεις. Ακόμα, δες όλα μας τα video στο youtube!

Μην ξεχνάς να μας στέλνεις τις δικές σου ιδέες, σκέψεις και προτάσεις! Θέλουμε να ακούσουμε από σένα. Η γνώμη σου μετράει!

Έχουμε εκτιμήσει πως αν υλοποιήσεις τα 3/4 των δράσεων που θα αναρτήσουμε μπορείς να εξοικονομήσεις πάνω από 300€ ετησίως και συνάμα να βοηθήσεις σημαντικά το περιβάλλον και την υγεία σου!!

Δωρητές

Logo Σταύρος ΝιάρχοςLogo Ίδρυμα Λάτση

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μεγάλος δωρητής τoυ «WWF Καλύτερη Ζωή» και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση είναι υποστηρικτής του προγράμματος.

Συνεργαζόμενοι φορείς

Garage TV
www.hua.gr
Μπορούμε
Συγκοινωνίες Αθηνών
Feedback
Μονάδα βιώσιμης κινητικότητας- ΕΜΠ

Μέσα ενημέρωσης που μας στηρίζουν

DOC TV
Αθήνα 9,84
Parallaxi mag
Νηστικό αρκούδι
econews.gr

FAQ

  • Τι ακριβώς είναι η «Καλύτερη Ζωή»;

Η νέα πρωτοβουλία του WWF Ελλάς, «Καλύτερη Ζωή» είναι μια κοινότητα ενημέρωσης, δικτύωσης και δράσης των πολιτών γύρω από μικρά και μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας. Διατροφή, ζωή στην πόλη, κατανάλωση, ενέργεια, μετακινήσεις, σε όλα μπορούμε να κάνουμε αλλαγές προς όφελος της ζωής όλων μας!

  • Η "Καλύτερη Ζωή" συνεργάζεται με άλλους φορείς, οργανισμούς αλλά και ανθρώπους που είναι ειδικοί σε θέματα που εστιάζει ως πρόγραμμα;

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία συνεργιών με έγκριτους φορείς και οργανισμούς που έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο,το περιβάλλον, τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Αυτά τα δύο χρόνια είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με έναν μεγάλο αριθμό από μεγάλες οργανώσεις και ομάδες με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα, η συμβουλευτική ομάδα της Καλύτερης Ζωής είναι πάντα δίπλα μας για να μας δίνει συμβουλές και για να μοιράζεται ιδέες και απόψεις μαζί μας.

  • Γιατί να συμμετέχει κανείς;

Επειδή θέλει να βελτιώσει τη ζωή του μέσα από απλά και μικρά βήματα. Επειδή θέλει να δικτυωθεί με ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Επειδή θέλει να είναι ενήμερος για όσα συμβαίνουν γύρω του και μπορούν να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά του. Επειδή θέλει να δει τη ζωή με άλλο, καλύτερο, μάτι!

Αν είσαι γονιός ή εκπαιδευτικός, η συμμετοχή του σχολείου σου στην Καλύτερη Ζωή θα δώσει στα παιδιά μερικά πολύτιμα μαθήματα δράσης, συμμετοχής και αγάπης προς το περιβάλλον και τους συνανθρώπους.

  • Τι απαιτείται για τη συμμετοχή μου;

Καταρχάς να εγγραφείς στην ιστοσελίδα. Έπειτα, να αναλαμβάνεις εβδομαδιαίες δράσεις, να ενημερώνεσαι για όσα συμβαίνουν, να συμμετέχεις όπου και όπως μπορείς και θέλεις. Και φυσικά να μας στέλνεις ιδέες και προτάσεις! Αν είσαι εκπαιδευτικός, η εγγραφή του σχολείου γίνεται από εδώ.

  • Έχω διάθεση για περισσότερα. Τι μπορώ να κάνω;

Μπορείς να προσφέρεις την εθελοντική σου βοήθεια στην Καλύτερη Ζωή. Επικοινώνησε μαζί μας. Μπορείς επίσης να δικτυωθείς και να βοηθήσεις συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που θα βρεις εδώ.

Μπορείς επίσης να γίνεις πρεσβευτής της προσπάθειάς μας, ενημερώνοντας φίλους και γνωστούς για όσα μαθαίνεις μέσα από εδώ ή να παρακινήσεις άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς να μετέχουν στην πρωτοβουλία μας.

  • Τι είναι το οικολογικό αποτύπωμα και γιατί το οικολογικό αποτύπωμα της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλο;

Το οικολογικό αποτύπωμα είναι ένας τρόπος να κατανοήσουμε την επιβάρυνση που εμείς οι άνθρωποι προκαλούμε στο περιβάλλον. Η Ελλάδα κατατάσσεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της εμμονής στα ορυκτά καύσιμα και στα κακά πρότυπα κατανάλωσης. Χαρακτηριστικά, η διατροφή, η κατοικία και οι μεταφορές αποτελούν τους τομείς, όπου εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δες περισσότερα για το οικολογικό αποτύπωμα εδώ.

Στην Καλύτερη Ζωή λέμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε το οικολογικό αποτύπωμα της χώρας. Ας ξεκινήσουμε υιοθετώντας έναν διαφορετικό, βιώσιμο, συνεργατικό τρόπο ζωής, εμείς οι πολίτες!