Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Μάθημα γυμναστικής στη βιβλιοθήκη; Οι δημοτικές βιβλιοθήκες ανανεώνονται και μας περιμένουν!

(c) Future Library
Περίεργο και όμως αληθινό! Θα περιμένατε ότι μπορείτε να κάνετε γυμναστική σε έναν χώρο που έχουμε συνδυάσει παραδοσιακά με βιβλία και σιωπηλή ανάγνωση; Κι όμως, οι δημοτικές βιβλιοθήκες ανανεώνονται και μας προσκαλούν να αναθεωρήσουμε. 
 
Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο από τη βιβλιοθήκη της Βέροιας με μαθήματα σουδικής γυμναστικής για όλες τις ηλικίες και τη δημοτική βιβλιοθήκη Κερατσινίου με μαθήματα pilates (φωτογραφία). Αντίστοιχα και πλέον πρωτότυπα, η παιδική βιβλιοθήκη του συνοικισμού Καραμπουρνάκι διοργάνωσε ένα απολαυστικό μάθημα kids pilates για τους μικρούς επισκέπτες της! 
 
Αυτές και άλλες βιβλιοθήκες συμμετέχουν στο δίκτυο Future Library με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» χάρη στο οποίο σχεδόν 100 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, σε όλη την Ελλάδα, μεταμορφώνονται σε κύτταρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Και η πορεία ανανέωσης δε σταματάει εδώ! Συμμετέχοντας στο «Ταξίδι προς το κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» οι βιβλιοθήκες επιφυλάσσουν πολλές ακόμα εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.
 
Σημείωστε εδώ ότι μία από αυτές είναι και η συνεργασία με την Καλύτερη Ζωή για την ανακάλυψη και την καταγραφή πράσινων οάσεων της περιοχής και της πόλης τους.  Αν λοιπόν δε θέλετε να χάσετε την ευκαιρία να δείτε με τα μάτια σας πως μία βιβλιοθήκη «υιοθετεί» ένα πάρκο και κάνει δενδροφύτευση με τους πολίτες περάστε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί από τη δημοτική βιβλιοθήκη Κερατσινίου! Σίγουρα, η βιβλιοθήκη, οι χώροι της και οι δράσεις της θα σας εκπλήξουν και θα σας αναζωογονήσουν!