Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Πέντε τρόποι για να έρθεις σε επαφή με τη φύση αυτή την Άνοιξη

Η Άνοιξη δικαίως θεωρείται η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Τα λουλούδια ανθίζουν, ο καιρός γίνεται πιο ζεστός και ο ήλιος λάμπει για περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα.   Είναι η κατάλληλη εποχή για να έρθεις σε επαφή με τη φύση και περάσεις πραγματικά ποιοτικό χρόνο σε ανοιχτούς χώρους! Εδώ, σου έχουμε 5 ιδέες για να βγεις έξω και να γνωρίσεις καλύτερα τη «μητέρα φύση».


-Μη φοβηθείς να έρθεις σε επαφή με χώμα και λάσπη. Το χώμα μπορεί να είναι ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς, από ότι φαίνεται όμως κάνει καλό! Η σκόνη και το χώμα περιέχουν βακτήρια τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλό μας. Έτσι βοηθούν στη χαλάρωση και την ηρεμία , ενώ μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας. Ένας πολύ καλός τρόπος για «βρωμίσεις» τα χέρια σου είναι φυσικά ο εθελοντισμός!  Μια καλή ευκαιρία είναι να γίνεις μέρος μιας ομάδας δενδροφύτευσης ή καθαρισμού κάποιας παραλίας.

-Κάνε πεζοπορία. Το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους βοηθάει να ανανεώσεις και να αναζωογονήσεις το σώμα και το μυαλό σου. Μελέτες δείχνουν ότι η φύση μειώνει το στρες, βοηθάει στα προβλήματα συμπεριφοράς, καταπολεμάει την παιδική παχυσαρκία, έχοντας την ίδια στιγμή  πολλά άλλα πλεονεκτήματα. Αυτή η εποχή είναι η κατάλληλη να βγεις έξω και να ανακαλύψεις νέα μονοπάτια. Η δράση αυτών των ημερών θα σε βοηθήσει να κάνεις της μέρα σου αξέχαστη.

-Κοίτα καλύτερα! Ναι, υπάρχουν σημάδια στη φύση που αποδεικνύουν ότι έρχεται η Άνοιξη. Τα πουλιά κελαηδούν, τα αγριολούλουδα ανθίζουν, τα βατράχια κράζουν και γενικά η φύση βρίσκεται σε ευφορία.  Η φύση ανακοινώνει την έλευση της Άνοιξης. Εσύ την αφουγκράστηκες ακόμα και αν ζεις σε πόλη; Δεν χρειάζεται κόπος. Μονάχα παρατήρηση!

-Μύρισε τα λουλούδια. Αναρωτήθηκες πότε ήταν η τελευταία φορά που μύρισες ένα λουλούδι; Εγώ πάντως έχω να το κάνω από παιδί. Οι επιστήμονες όμως ανακάλυψαν ότι η μυρωδιά των λουλουδιών μας δημιουργεί συναισθήματα χαράς αλλά μας κάνουν και πιο φιλικούς. Έτσι την επομένη φορά που θα θαυμάσεις ένα λουλούδι ή μια γλάστρα πλησίασε το και μύρισέ το.

-Κάνε μια βόλτα στο πάρκο. Οι διαδρομές μέσα στην πόλη σε αρκετές περιπτώσεις είναι αγχωτικές, γεμάτες θόρυβο και καυσαέριο, γι’ αυτό αναζήτησε εναλλακτικές μέσα από πάρκα και πράσινους χώρους. Αμέσως θα νιώσεις καλύτερα και θα βελτιώσεις τη διάθεση σου, ενώ θα απολαύσεις μια όμορφη βόλτα μέσα στο πράσινο. Αν δεν το έχεις κάνει ακόμα «κατέβασε» την εφαρμογή WWF GreenSpaces και ανακάλυψε τον πλησιέστερο χώρο πρασίνου που είναι ιδανικός για σένα.