Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι μαθητές του Άγ. Δημητριου γεύονται τη "διατροφική ασφάλεια"

(c) Caro Wallis
Στις 18 Νοεμβρίου, οι μαθητές του 3ου, του 7ου και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση για τη Διατροφική Ασφάλεια, που θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της εβδομάδας εκπαίδευσης για τον κόσμο.
 
Για το 2014 το θέμα της Εβδομάδας είναι η "Διατροφική Ασφάλεια", το να έχουν δηλαδή όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σε επαρκές, ασφαλές και θρεπτικό φαγητό για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες τους. Ζητήματα, όπως το βασικό δικαίωμα στην τροφή και το ζήτημα της ακραίας φτώχειας και της πείνας στον κόσμο, οι συνέπειες που έχουν διαφορετικά συστήματα προμήθειας της τροφής μας όσον αφορά την υγεία μας, τα δικαιώματα όσων εμπλέκονται στη διαδικασία, αλλά και το πως μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη για την επίτευξη των αλλαγών που επιδιώκουμε, θα είναι μερικές από τις θεματικές των εργαστηρίων.
 
Τα βιωματικά εργαστήρια έχουν ετοιμάσει οι Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση, το British Council, και το WWF Ελλάς. Το εργαστήρι του WWF Ελλάς θα εστιάσει στην σπατάλη τροφίμων και θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας και τις Food4Good!