Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διπλή πυραμίδα διατροφής (infographic)

Διπλή πυραμίδα διατροφής

Έχετε όλοι ακούσει για την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Δηλαδή για την πυραμίδα που απεικονίζει με εύληπτο τρόπο την συχνότητα με την οποία μπορούμε να καταναλώνουμε τις διάφορες τροφές, ώστε να παραμείνουμε υγιείς. Στη βάση της πυραμίδας βρίσκονται τα τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώνουμε σε ημερήσια βάση, ενώ όσο ανεβαίνουμε στην πυραμίδα θα πρέπει να περιορίζουμε την κατανάλωση των τροφίμων.

Ερευνητές του Barilla Center for Food and Nutrition έκαναν κάτι απλό κι εξαιρετικά σημαντικό. Δίπλα στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής τοποθέτησαν την πυραμίδα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Της επιβάρυνσης δηλαδή που προκαλείται στο περιβάλλον από την παραγωγή των διαφόρων τροφίμων. Στην πυραμίδα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης όσο προχωράμε προς τη βάση, τόσο μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις.

Είναι εύκολο να παρατηρήσετε πόσο πολύ συμπίπτουν οι δυο πυραμίδες. Σε απλά ελληνικά, ό,τι ωφελεί την υγεία μας ωφελεί και το περιβάλλον. Έτσι λοιπόν, για καλύτερη υγεία και λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, περιορίζουμε γλυκά, κρέας, τυροκομικά. Προτιμούμε φρούτα, λαχανικά, πατάτες, όσπρια, ζυμαρικά.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και τη σημασία της, μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας.

(Για να δείτε σε μεγέθυνση την διπλή πυραμίδα, κάντε δεξί κλικ πάνω της κι επιλέξτε "προβολή εικόνας")

Διπλή πυραμίδα διατροφής