Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ένα χρυσό για τη Σάμη!

Το δίκτυο των σχολείων της Καλύτερης Ζωής δεν εχει πάψει να μεγαλώνει και να μας κάνει περήφανους με το εργο του. Με την Κεφαλλονία και συγκεκριμένα τη Σάμη να ...σέρνει τον χορό, 459 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα WWF – Καλύτερη Ζωή, υιοθετώντας δράσεις για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Τα τρία πλέον δραστήρια σχολεία για την σχολική χρονιά 2015-16 που κερδίζουν φέτος τα βραβεια της Καλύτερης Ζωής είναι:

Νηπιαγωγείο Σάμης, Χρυσό Πάντα με 70 ολοκληρωμένες δράσεις

7ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, Αργυρό Πάντα με 42 ολοκληρωμένες δράσεις (θυμίζουμε ότι και πέρυσι είχε βραβευθει με το Αργυρό Πάντα)

Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου Ζακύνθου, Χάλκινο Πάντα με 29 δράσεις (θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε κερδίσει το Χρυσό Πάντα)

Και φέτος λοιπόν η Δυτική Ελλάδα είχε την τιμητική της! Στα ψώνια, στο πάρκο, στον κήπο του Σχολείου, από το τι τρώμε και πίνουμε μέχρι το τι πετάμε οι μικροι μαθητές έπαιξαν, έμαθαν προβληματίστηκαν και εγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Τους ευχαριστούμε απο καρδιάς, όπως και τους εκπαιδευτικούς τους που φρόντισαν να φυτέψουν αυτά τα σποράκια ελπίδας στα παιδια μας.

Ειδική μνεια αξίζει και στα τρια επόμενα σχολεια στην κατάταξη των δράσεων της Καλύτερης Ζωής που παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα και τις αυξημένες απαιτήσεις του Δημοτικού Σχολείου κατάφεραν και πραγματοποίησαν πληθώρα δράσεων. Έτσι ένα μεγάλο μπράβο πηγαίνει και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού.

Όπως δήλωσε η υπευθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαιδευσης του WWF Ελλάς Ελένη Σβορώνου «Ο,τι πιο ελπιδοφόρο, στις μέρες μας, είναι να βλέπεις εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να πιστεύουν σε μια «Καλύτερη Ζωή» και να το κάνουν πράξη! Να συνεργάζονται και να «πρασινίζουν» τη ζωή τους στο σχολείο, στο σπίτι και στη γειτονιά. Αυτοί είναι οι ενεργοί πολίτες. Η κοινωνία που ονειρευόμαστε είναι ήδη εδώ! Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα σχολεία που διακρίθηκαν.»

Συνολικά οι δράσεις των πιο δραστηριων σχολείων  αλλά και ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με όλα τα σχολεία που συμμετείχαν εδώ.