Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν είστε εκπαιδευτικοί, ένα σεμινάριο για τη διατροφική ασφάλεια σας περιμένει!

Η οργάνωση Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Βritish Council, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, την ActionAid, τo WWF Ελλάς και τη Fair Trade Hellas καλούμε εκπαιδευτικούς, φορείς της τυπικής και της μη τυπικής εκπαίδευσης, οργανώσεις νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οποιονδήποτε άλλο φορέα εκπαίδευσης ενδιαφέρεται, να συμμετάσχει στην Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο, που είναι από τις 15 - 23 Νοέμβρη 2014.
 
Η Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο είναι μια δράση ευαισθητοποίησης, η οποία οργανώνεται, κάθε χρόνο, την τρίτη εβδομάδα του Νοέμβρη, σε 47 χώρες κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά και συντονίζεται από το Κέντρο Βορρά-Νότου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Για το 2014 το θέμα της Εβδομάδας είναι: 
 
Η "Διατροφική Ασφάλεια", το να έχουν δηλαδή όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση σε επαρκές, ασφαλές και θρεπτικό φαγητό για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες.
 
Στο θέμα αυτό εμπίπτουν ζητήματα όπως: το βασικό δικαίωμα στην τροφή και το μείζον ζήτημα της ακραίας φτώχειας και της πείνας στον κόσμο, οι συνέπειες που έχουν διαφορετικά συστήματα προμήθειας (παραγωγής & εμπορίας) της τροφής μας όσον αφορά την υγεία μας αλλά και τα δικαιώματα όσων εμπλέκονται στην διαδικασία, τις συνήθειές μας ως καταναλωτών -  πως μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη για την επίτευξη των αλλαγών που επιδιώκουμε.
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς δημοτικού και γυμνασίου. Στόχος του σεμιναρίου θα είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να ενημερωθούν για την Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο και να εξοικειωθούν με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αφορά στο θέμα της Διατροφικής Ασφάλειας. 
 
Σημειώστε λοιπόν από τώρα την ημέρα και τον τόπο συνάντησης: Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2014, ώρα 15.30 – 20.00, στον χώρο του Βritish Council, στην Πλατεία Κολωνακίου 17, 1ο όροφο.
 
Όσον αφορά το περιεχόμενο του σεμιναρίου, στο πρώτο μέρος θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την Εβδομάδα Εκπαίδευσης για τον Κόσμο, από την συντονίστρια στην Ελλάδα Δρ. Ευγενία Βαθάκου. Στο δεύτερο μέρος της συνάντησής μας θα πραγματοποιηθούν παράλληλα βιωματικά εργαστήρια από τους συνεργαζόμενους φορείς Αξίες Ζωής, WWF Ελλάς, ActionAid, και Fair Trade.
 
Οι συμμετέχοντες/ουσες στο σεμινάριο θα πάρουν το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα δουλέψουμε στα εργαστήρια για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και στις τάξεις τους.
 
Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε μέχρι 29 Οκτώβρη στο email: evathakou@hotmail.com