Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Ανέξοδες απολαύσεις σε ένα πάρκο

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον κόσμο!
Μέρες με λιακάδα ενδείκνυνται για μία βόλτα με φίλους ή με την οικογένειά και μάλιστα με μηδενικό κόστος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το ιδανικό πάρκο για σένα μέσα από την εφαρμογή WWF Greenspaces με βάση τις δραστηριότητες που σου ταιριάζουν. Για να «ανοίξει η όρεξή σου» καταγράψαμε δραστηριότητες που είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες στο πράσινο χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις πίσω σου την πόλη.

    Διοργάνωσε ένα πικ-νικ. Πρότεινε στον καθένα από την παρέα σου να φτιάξει το αγαπημένο του φαγητό και να το φέρει μαζί του. Θα απολαύσετε ένα ωραιότατο γεύμα στο πράσινο από τα χεράκια σας. Φροντίστε μόνο να μαζέψετε πιθανά σκουπίδια μετά το ευχάριστο γεύμα σας!

•    Γυμνάσου στο ύπαιθρο! Μέρες με λιακάδα είναι κρίμα να  μένεις κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του γυμναστηρίου, τη στιγμή που στα περισσότερα πάρκα υπάρχουν μέχρι και όργανα γυμναστικής για να μην χάνεις σετ. Φόρα τα αθλητικά σου και πάρε μαζί σου την καλύτερη παρέα είτε αυτοί είναι οι κολλητοί σου είτε ο σκύλος σου ή το MP3 σου. Ανέξοδα και ευχάριστα! Αναζήτησε τέτοια πάρκα στην εφαρμογή βάζοντας ως κριτήριο αναζήτησης «χώροι αθλητισμού».

    Το ποδήλατο εκτός από ένα μέσο άθλησης και μετακίνησης στην πόλη είναι και μια δραστηριότητα η οποία μας διασκεδάζει και μας χαλαρώνει. Αναζήτησε, λοιπόν πάρκα και χώρους πρασίνου όπου μπορείς να ποδηλατήσεις είτε είσαι «επαγγελματίας του είδους» είτε θέλεις απλώς να χαλαρώσεις. Αν έχεις μικρά παιδιά θα ξέρεις μάλλον ότι υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για αυτά, ώστε να ποδηλατούν μακριά από τους κινδύνους των δρόμων.

•    Διάβασε ένα βιβλίο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να βρεις ένα παγκάκι ή ένα καφέ μέσα σε κάποιο πάρκο. Η εμπειρία θα είναι πλέον ευχάριστη και χαλαρωτική.

•    Παιδικές χαρές: η χαρά των παιδιών! Θα εκπλαγείς από το πόσες παιδικές χαρές αγνοείς εντός της πόλης σου, ενώ τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με νέα παιχνίδια για περισσότερη δράση. Βάλε ως κριτήριο αναζήτησης τη φράση "παιδική χαρά" και η εφαρμογή θα σου απαριθμήσει όλες τις παιδικές χαρές που έχουν καταγράψει άλλοι χρήστες της εφαρμογής καθώς και τη βαθμολογία που έχουν πάρει.

 

 

•    Ιδανική δραστηριότητα, αν έχεις παιδιά και αν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, είναι η «εξερεύνηση του πάρκου». Μια δραστηριότητα με την οποία θα διασκεδάσει ολόκληρη η οικογένεια, ενώ την ίδια στιγμή οι μικροί μας φίλοι θα ανακαλύψουν και θα μάθουν περισσότερα για το φυσικό περιβάλλον. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας κιάλια και μεγεθυντικούς φακούς, ώστε να έχουν μία «μικροσκοπική» εικόνα της άγριας ζωής που υπάρχει γύρω σας. Μπορείτε παράλληλα να συλλέξετε φύλλα (με προσοχή να μην καταστρέψετε την χλωρίδα) αλλά και να αναγνωρίσετε τα διάφορα είδη εντόμων και πουλιών που βρίσκονται στο χώρο.

•    Γιατί να πηγαίνεις στα ίδια και τα ίδια μέρη; Ανακάλυψε νέα πάρκα και χώρους πρασίνου. Θα εντυπωσιαστείς από τους κρυμμένους πράσινους θησαυρούς που έχει η πόλη σου. Μπορεί να ζούμε σε πόλεις που δεν έχουν υψηλό ποσοστό πρασίνου, αλλά κάθε μικρός πνεύμονας πρασίνου μπορεί να σε αναζωογονήσει. Ξεκίνα από την περιοχή σου. Η εφαρμογή WWF Greenspaces θα σου δείξει ποιοι χώροι πρασίνου υπάρχουν κοντά σου. Μη χάνεις χρόνο. Επισκέψου τα! Αν είναι σε καλή κατάσταση, πρότεινε τα σε φίλους. Αν όχι, υπόδειξε τα προβλήματα που έχει και βάλε ένα λιθαράκι να αναδείξουμε τα προβλήματά τους ζητώντας τη βελτίωσή τους από τον Δήμο.

Λοιπόν; Καφές σε κάποιο μαγαζί, άθληση στο γυμναστήριο και χρόνος μπροστά από ένα τάμπλετ στο σαλόνι του σπιτιού ή μήπως μία χαλαρωτική βόλτα στο πράσινο με καθαρό αέρα, χωρίς έξοδα και περιττές εντάσεις; Απλά τα πράγματα!