Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Ξενάγηση στα "Άδυτα των μέσων". Δήλωσε συμμετοχή!

Ξενάγηση στα "Άδυτα των μέσων". Δήλωσε συμμετοχή!
Μια μοναδική εμπειρία θα ζήσουν 25 τυχεροί φίλοι της WWF Καλύτερης Ζωής την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου. Στις 11.00 το πρωί και για τρεις περίπου ώρες θα μπουν στα άδυτα των Μέσων Αστικών Συγκοινωνιών και θα εξερευνήσουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των συγκοινωνιών της Αθήνας. 
 
Η αρχή θα γίνει στο εργοτάξιο της Αττικό Μετρό στον Κορυδαλλό και στον εκεί υπό διαμόρφωση σταθμό του μετρό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μπουν στα άδυτα των μέσων, σε ένα έργο που ελάχιστοι έλληνες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, και θα δουν πρώτοι από όλους τι σχεδιάζεται εκεί και πώς. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συζητήσουν για τα βήματα κατασκευής ενός τόσο δύσκολου κατασκευαστικού έργου. 
 
Αμέσως μετά ένα λεωφορείο θα περιμένει τους επισκέπτες για να τους παραλάβει και να τους οδηγήσει με μια πριβέ βόλτα στην ιστορία των Μέσων, κάνοντας μια στάση στο παρόν. Με ξεναγούς εκπρόσωπους των Συγκοινωνιών της Αθήνας οι συμμετέχοντες θα μάθουν περισσότερα για την κυκλοφορία και το μεταφορικό έργο των Μέσων της Αθήνας και λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τυχόν έχουν. 
 
Η άφιξη στο Μουσείο Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στον Πειραιά θα γίνει στις 12:30. Εκεί τα μέλη της Καλύτερης Ζωής θα βιώσουν μια αποκλειστική ξενάγηση στους χώρους του μουσείου. Χάρτες, φωτογραφίες, σπάνια αντικείμενα θα ρίξουν φως στην εξέλιξη, τις αλλαγές και την εντυπωσιακή πορεία του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου της Αθήνας. 
 
Βγαίνοντας από την ξενάγηση οι τυχεροί συμμετέχοντες θα έχουν βουτήξει στα άδυτα των μέσων και θα έχουν πάρει γνώσεις και εικόνες ικανές να τους κάνουν πρεσβευτές της βιώσιμης μετακίνησης στην πόλη.
Αν λοιπόν θέλεις να είσαι ένας από τους 25 τυχερούς αυτής της ξεχωριστής εξερεύνησης το μόνο που έχεις να κάνει είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις πιο κάτω και να φέρεις μαζί σου την περιέργεια και πολλή όρεξη για γνώση και ταξίδι! Είσαι μέσα; 
 
Η ξενάγηση στο πλαίσιο της συνεργασίας της WWF Καλύτερης Ζωής με τις Συγκοινωνιών Αθηνών! Δείτε περισσότερα για τη συνεργασία εδώ.
Ευχαριστούμε την Αττικό Μετρό για την ξενάγηση στο χώρο του εργοταξίου στον Κορυδαλλό.
 
Καμπάνια στα Μέσα των Συγκοινωνιών Αθηνών
 
Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν δηλώσεις συμμετοχή:
 
- Δυνατότητα συμμετοχής έχουν τα μέλη της Καλύτερης Ζωής. Αν δεν είσαι, μπορείς να γίνεις εύκολα κάνοντας κλικ εδώ. Η φόρμα συμμετοχής θα μείνει ανοιχτή έως τη Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 14.00. Αν υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές θα διενεργηθεί κλήρωση στο γραφείο του WWF Ελλάς την ίδια ημέρα. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες (συνολικά 25) σε παρακαλούμε πριν πριν δηλώσεις συμμετοχή να είσαι σίγουρος ότι θέλεις και μπορείς να συμμετέχεις. Οι συμμετοχές είναι ατομικές. Μη χάνεις λεπτό λοιπόν.
 
- Το σημείο συνάντησης των τυχερών που θα μπουν στα άδυτα των μέσων είναι ο σταθμός του μετρό "Αγ.Μαρίνα" στο Αιγάλεω. Όλοι οι μετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται εκεί το αργότερο έως τις 10.30 προκειμένου να επιβιβαστούν σε λεωφορείο που θα τους οδηγήσει στο εργοτάξιο του μετρό στον Κορυδαλλό. Με τη λήξη της ξενάγησης στο εργοτάξιο του Κορυδαλλού, το ίδιο λεωφορείο θα οδηγήσει τους επισκέπτες στο Μουσείο Ηλ.Σιδηροδρόμου στον Πειραιά.
 
- Η ξενάγηση στα άδυτα των μέσων θα ολοκληρωθεί περίπου στις 13.45 με το τέλος της περιήγησης στο Μουσείο Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.
 
- Η ξενάγηση αφορά άτομα άνω των 18 ετών.
 
- Η WWF Καλύτερη Ζωή θα ανακοινώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων την Τρίτη 27 Ιανουαρίου και θα έρθει σε επαφή μαζί τους για να τους ενημερώσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
 
- Για την ασφάλεια των συμμετεχόντων κατά την παραμονή στο χώρο του εργοταξίου, θα δοθεί ειδικός εξοπλισμός (κράνος, γιλέκο). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν παπούτσια, τύπου αρβυλάκια/μπότες και όχι φούστες, φορέματα (για τις κυρίες).
 
 
Επαναλαμβάνουμε ότι δυνατότητα συμμετοχής έχουν τα μέλη της Καλύτερης Ζωής. Αν δεν είσαι, μπορείς να γίνεις εύκολα κάνοντας κλικ εδώ.
Και τώρα που διάβασες όλες τις λεπτομέρειες, συμπλήρωσε τη φόρμα που θα δεις αμέσως πιο κάτω (υπόψη ότι αν δεν έχεις κάνει sign-in δεν μπορείς να δεις τη φόρμα).
Θα χαρούμε να σε έχουμε μαζί μας!
[Update: Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών ολοκληρώθηκε. Συνολικά δεχτήκαμε 75 αιτήσεις και σας ευχαριστούμε. Τα όνοματα των τυχερών θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση]