Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Θέρμανση με γλαστράκια και ρεσό; Όχι ευχαριστώ!

Θέρμανση με γλαστράκια και ρεσό; Όχι ευχαριστώ!

Από πέρσι κάνει το γύρο του διαδικτύου βίντεο που δείχνει έναν "τρόπο θέρμανσης με εξαιρετικά χαμηλό κόστος". Πρόκειται για μια πατέντα με ρεσό και γλαστράκια, που υπόσχεται να ζεστάνει το δωμάτιό σας μόνο με 3€ το μήνα. Έφτασαν τα κρύα στη χώρα μας και για μια ακόμη φορά το συγκεκριμένο βίντεο κατακλύζει τις οθόνες μας.

Η WWF-Καλύτερη Ζωή συνιστά να αποφύγετε πειραματισμούς τέτοιου είδους. Η συνεχής χρήση ρεσό με τέτοιο τρόπο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική: οι αναθυμιάσεις σε τόσο μικρό χώρο ενδέχεται να δημιουργήσουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ πάντα υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Αφήστε που όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο, ο άνθρωπος που έφτιαξε την 'πατέντα' αναφέρει ξεκάθαρα ότι παλιότερα χρησιμοποιούσε τη 'ζέστη' από την οθόνη του υπολογιστή του. Αντί ρεσό και οθόνης θα ήταν καλύτερο για αυτόν (και για όλους εμάς) να βάλει μια ζακέτα και βρει έναν εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης.

Το ρεσό κάνει ατμόσφαιρα. Και η ατμόσφαιρα ζεσταίνει. Αλλά ως εκεί. Μην κάνετε πειραματισμούς. Μη βάζετε τη ζωή σας σε κίνδυνο.

Για αξιόπιστη ενημέρωση γύρω από τα μέσα θέρμανσης, το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος και όφελος κάθε είδους θέρμανσης, τις απλές πρακτικές για εξοικονόμηση ενέργειας και περιορισμό των αναγκών θέρμανσης δείτε τη θεματική μας για τη θέρμανση. Μαζί με ειδικούς και άριστα καταρτισμένους επιστήμονες δείξαμε όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για τη θέρμανση του σπιτιού, ώστε να μην πιαστείτε ποτέ ξανά αδιάβαστοι!