Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πλούσιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Με-νού για 5000

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν και θα μάθουν τα πάντα γύρω από την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κοτζιά.
Τους μικρούς επισκέπτες θα περιμένει ένα πλούσιο μενού εκπαιδευτικών εργαστηρίων και δημιουργικών δράσεων προσκαλώντας τους να πουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη σπατάλη τροφίμων!

Συγκεκριμένα, από τις 12:00 έως τις 17:00 το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το Βρετανικό Συμβούλιο, η Ανατολική Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΕ και η κολλεκτίβα Troo Food Liberation θα καλωσορίσουν τα παιδιά στον κόσμο της πολύτιμης αξιοποίησης των τροφίμων και στη μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσα από ευφάνταστες ιδέες και έξυπνες λύσεις.

 

«Λάθος- σωστό!» Ένα εργαστήριο κατά της σπατάλης τροφίμων από το Βρετανικό Συμβούλιο
Τα παιδιά καλούνται να βρούνε τις σωστές προτάσεις από τον δεκάλογο κατά της σπατάλης τροφίμων και να ζωγραφίσουν τη δική τους εκδοχή από όσα περιέχει ο δεκάλογος. Στο τέλος της εκδήλωσης οι ζωγραφιές των παιδιών θα εικονογραφήσουν με ευφάνταστο τρόπο τις συμβουλές του δεκάλογου


 «Μαθαίνουμε να συντηρούμε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά μας!» Ένα διαδραστικό παιχνίδι γνώσεων με μικρές και πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη και σωστή συντήρηση των τροφίμων από το Βρετανικό Συμβούλιο


"Δεν σπαταλάω φαγητό" Λύνω σταυρόλεξο και μαθαίνω! Μία δραστηριότητα για παιδιά από 9-13 ετών από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν ένα σταυρόλεξο ανακαλύπτοντας συγχρόνως απλούς και εύκολους τρόπους για το πως μπορούν να μειώσουν τη σπατάλη φαγητού.


"Μπορούμε να..." Φτιάχνουμε ένα κολλάζ γεμάτο με ιδέες για το πως μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη φαγητού, από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ (για όλες τις ηλικίες)
 Μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμπληρώσουν σε ένα post-it τη δική τους ιδέα και πρόταση για το πως μπορεί ο καθένας μας να συμβάλει στη μείωση της σπατάλης φαγητού.


"Το αγαπημένο μου φαγητό!" ένα εικαστικό δρώμενο για παιδιά 4-8 ετών από το ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Τα παιδιά προσκαλούνται να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους φαγητό μέσα στο πιάτο, αλλά μόνο στην ποσότητα που θέλουν και μπορούν να φάνε ώστε να μην πάει καμία μερίδα φαγητού χαμένη!


"Πάρτε την τροφή στα χέρια σας» Θεματικό Εργαστήριο γύρω από τη σπατάλη τροφίμων για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών από την Ανατολική Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΕ.
Μια σειρά από δημιουργικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες για τους μικρούς φίλους με κύρια συστατικά τα συμπαθέστατα "άσχημα" φρούτα και λαχανικά και όσπρια και ζυμαρικά σε περίσσευμα!


" H ομορφιά βρίσκεται μέσα!"Ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 5 ετών και άνω, από την κολλεκτίβα Troo//Food//Liberation
Η κολεκτίβα Troo//Food//Liberation προσκαλεί τα παιδιά σε ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης, παρατήρησης και πειραματισμού γεύσης μεταξύ όμορφων και "άσχημων" λαχανικών και φρούτων. Δοκιμάζουμε να γευτούμε από όλα και παρατηρούμε εαν τα πιο όμορφα φρούτα και λαχανικά είναι τελικά και πιο νόστιμα.. ή μήπως είναι το ίδιο νόστιμα με τα λίγο πιο "άσχημα".. ή μήπως τα πιο "άσχημα" είναι και πιο νόστιμα..; Ελάτε πειραματιστούμε για να το ανακαλύψουμε!