Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Καλύτερη Ζωή στο φεστιβάλ "Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις"!

Το «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» είναι ένα φεστιβάλ του περιοδικού «Αθηνόραμα» που μέσα σε 2 χρόνια έχει γίνει κιόλας θεσμός. Φέτος, για τρεις μέρες, στις 9,10 και 11 Μαΐου, το φεστιβάλ διοργανώνεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και περιμένει για μια ακόμη φορά επισκέπτες που θα ενημερωθούν για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική γαστρονομική σκηνή και θα απολαύσουν μία σειρά από εκπληκτικές παράλληλες εκδηλώσεις.

Η Καλύτερη Ζωή δηλώνει παρόν στο τριήμερο φεστιβάλ και θα βρίσκεται εκεί για να ενημερώσει τους επισκέπτες για μία καλύτερη και πιο οικολογική διατροφή. Το μήνυμα που μεταφέρουμε είναι απλό: Όλοι μπορούμε να τρεφόμαστε καλύτερα, πιο υγιεινά, πιο φθηνά, πιο φιλικά για το περιβάλλον.

Όλοι όσοι επισκεφθούν το περίπτερό μας θα περιηγηθούν στα μυστικά της καλής διατροφής μέσα από εύληπτα infographics, θα λάβουν ενημερωτικό υλικό και θα κληθούν να παίξουν ένα διαδραστικό παιχνίδι-έκπληξη με θέμα τα ψάρια που φτάνουν στο τραπέζι μας.

Τέλος, την Κυριακή 11 Μαΐου ένα ακόμα βιωματικό εργαστήριο της Καλύτερης Ζωής με θέμα "Μάθε τα πάντα γύρω από τα φρούτα και λαχανικά" περιμένει 40 τυχερούς επισκέπτες.  Παρέα με τη Χαρίκλεια Μινώτου (βιοκαλλιεργήτρια, Πρόεδρος IFOAM-AgriBioMediterraneo) θα εξερευνήσουμε μία σειρά από ερωτήματα όπως: με ποια κριτήρια επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά; πόσο σημαντικά είναι σε ό,τι αφορά τη διατροφική τους αξία; παίζει ρόλο η εποχικότητα και η τοπικότητα; τα  βιολογικά προϊόντα αποτελούν εναλλακτική και υγιεινή πρόταση; πως τα αναγνωρίζουμε;  από που τα προμηθευόμαστε; Ταυτόχρονα, μέσα από μία βιωματική δραστηριότητα θα ταξιδέψουμε στη "διαδρομή" των φρούτων και λαχανικών από τη φύτεψη, την καλλιέργεια, την επεξεργασία, τη διακίνηση και  την εμπορία τους.

Σας περιμένουμε!