Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Δημιουργικές Απόκριες από τα χεράκια σας

Οι Απόκριες είναι η περίοδος διασκέδασης και χαράς και για μικρούς και για μεγάλους. Aς είναι το ίδιο διασκεδαστική και η προετοιμασία τους χωρίς περιττά έξοδα. Συχνά, αποκριάτικες στολές, μάσκες, γιρλάντες και κομφετί μπορεί να κοστίσουν μια μικρή περιουσία, τη στιγμή που θα μπορούσες να τα φτιάξεις μόνος σου με λίγη βοήθεια από τους μικρούς βοηθούς και το διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο, οι Απόκριες θα γίνουν μία από τις πιο δημιουργικές εποχές του χρόνου και από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις για τους μικρούς καρναβαλιστές.

Φέτος λοιπόν ξέχνα τις κοινότοπες επιλογές και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει! Τι καλύτερο από το να δημιουργήσεις μια στολή εμπνευσμένη με πράγματα από τα οποία τα περισσότερα βρίσκονται ήδη μέσα στην ντουλάπα σου και την αποθήκη σου. Ιδέες για παιδικές στολές εδώ και εδώ! Εμπνεύσου δημιουργίες που όχι μόνο θα τραβήξουν τα βλέμματα, αλλά θα μπορέσεις να τις επαναχρησιμοποιήσεις και τον επόμενη χρόνια. Αυτό άλλωστε δεν είναι το πιο ισχυρό χαρτί της χειροποίητης δημιουργίας;  Έχει την προσωπική σφραγίδα σου, μένει για καιρό και γλιτώνει την τσέπη σου από τα έξοδα.

Όσο για το μακιγιάζ μπορείς κι εκεί να κάνεις θαύματα! Αν «πιάνει» το χέρι σου, μπορείς να μεταμορφωθείς μέσα σε λίγο χρόνο με υλικά που βρίσκονται στο συρτάρι σου. Πάρε ιδέες για μακιγιάζ από διάφορα sites, όπως αυτό και ιδέες για χτενίσματα που θα μείνουν αξέχαστα εδώ!

Οι μάσκες μπορούν να γίνουν εύκολα με λίγη φαντασία και υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα. Πλαστικά πιάτα μιας χρήσης μπορούν να ζωγραφιστούν με χρώματα  και σχέδια και να μετατραπούν σε αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Ωστόσο, μπορείς να «παρασυρθείς» και να μην περιοριστείς μόνο στη ζωγραφική αλλά να κολλήσεις χρωματιστές κορδέλες, χαρτοπετσέτες σε λωρίδες, φύλλα από εφημερίδες και περιοδικά δημιουργώντας έτσι μία μοναδική και ευφάνταστη μάσκα. Εδώ μπορείς να δεις μία μοναδική χειροποίητη μάσκα με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά εμπνευσμένη από το Playroom!

Και αν είσαι από αυτούς που αρέσκονται σε πάρτυ κατ’οίκον για φίλους, κάνε ένα αποκριάτικο πάρτι που θα αφήσει εποχή. Η διακόσμηση μπορεί είναι το πλέον εύκολο αφού με ελάχιστα χρήματα θα δημιουργήσεις τις δικές σου γιρλάντες οι οποίες θα δημιουργήσουν μια άκρως αποκριάτικη ατμόσφαιρα. Εδώ θα βρεις εξαιρετικές ιδέες για να είσαι έτοιμος να υποδεχτείς τους καλεσμένους σου.

Φύγαμε για την αποκριάτικη φιέστα;

 

Αν δεν μπορείς να αποφύγεις την αγορά μίας στολής για τα παιδιά σου, φύλαξε την με προσοχή! Όταν πάψει να κάνει στο παιδί σου, μπορείς να τη χαρίσεις σε συγγενείς ή φίλους. Επαναχρησιμοποίηση στην πράξη και εδώ!
 

Photo (C): Hellowonderful.co