Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Στροφή στο περπάτημα και το ποδήλατο!

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το καλό που κάνουμε στον εαυτό μας αν χρησιμοποιούμε ποδήλατο ή αν μεταβαίνουμε με τα πόδια στον προορισμό μας ή στη στάση των μέσων αστικών συγκοινωνιών που επιλέγουμε καθημερινά. Στην Ελλάδα, που δυστυχώς παρατηρούνται τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας σε νέους ηλικίας 10-18 ετών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, η φυσική άσκηση είναι απαραίτητη. 

Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ήπια άσκηση που προσφέρει το περπάτημα και το ποδήλατο, έστω και προς ή από τη στάση των Μέσων.

 

Τι καλύτερο!

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 11-02-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Αρχικά, βάλε το περπάτημα  περισσότερο στην καθημερινότητά σου. Ακόμα και 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα, είναι μία καλή αρχή!

Αν έχεις ποδήλατο, ξεκίνα να το χρησιμοποιείς για τις κοντινές αποστάσεις. Αν δεν νιώθεις άνετα να βγεις στους δρόμους, κάνε την αρχή σε πιο προφυλαγμένες συνθήκες από και προς τη στάση μετρό που βρίσκεται κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σου. Επίλεξε νέες διαδρομές και ανακάλυψε νέα μέρη που δεν είχες παρατηρήσει με το αυτοκίνητο.

Αν έχεις έξυπνο κινητό κατέβασε μια από τις πολυάριθμες εφαρμογές που κυκλοφορούν για να μετράς τις αποστάσεις που διανύεις με τα πόδια ή το ποδήλατο και να θέτεις νέους στόχους.

60
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
-Μειώνεις το ρίσκο καρδιοπάθειας
 
- Ρίχνεις την πίεση
 
- Καταπολεμάς διαβήτη και παχυσαρκία
 
- Κρατάς σε ικανοποιητικά επίπεδα το σωματικό βάρος σου
 
- Βελτιώνεις τη διάθεση σου
 
Και κυρίως θυμήσου ότι το ποδήλατο και το περπάτημα είναι  δύο υγιείς και φιλικοί προς το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο τρόποι μετακίνησης!