Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Πλαστικό:όχι,δεν είναι φανταστικό…

Έχεις σκεφτεί ότι με μικρές αλλαγές στη ζωή σου θα μπορούσες να συνεισφέρεις στην προστασιά του περιβάλλοντος; Η μείωση του αριθμού των σκουπιδιών που εισέρχονται κάθε χρόνο σε αυτό με καταστροφικές συνέπειες είναι μία καλή αρχή!


Ξεκίνα από αυτή τη σκέψη: Κάθε χρόνο 250 δισεκατομμύρια (ναι, δισεκατομμύρια!) πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού εισέρχονται στο περιβάλλον, χωρίς να έχουμε υπολογίσει τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά για να καταναλώσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα στη σχολή, τη δουλεία ή τη διαδρομή μας από ένα μέρος σε ένα άλλο. Από αυτά μονό το 24% ανακυκλώνεται και επαναχρησιμοποιείται, με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι χωματερές και στη χειρότερη οι θάλασσες με τον επίμονο αυτό «ξενιστή» να παραμένει σε αυτές για πάνω από 100 χρόνια.


Για να αλλάξει η κατάσταση αυτή η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο χέρι μας. Αρκεί να αλλάξουμε λίγο τις καθημερινές μας συνήθειες και έτσι θα επωφεληθεί και ο πλανήτης και το πορτοφόλι μας.
 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 26-11-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Ξεκίνα να εφαρμόζεις όσο πιο πολλές μπορείς. Γίνει υπέρμαχος της επαναχρησιμοποίησης και βάλε φρένο στην καθημερινή μανία μας με το πλαστικό.

Μοιράσου μαζί μας καλές πρακτικές που εφαρμόζεις ήδη.

Ανέβασε τη δράση στα δικά σου social media και ενημέρωσε φίλους και γνωστούς για τη σκοτεινή όψη της χρήσης του πλαστικού που δεν είναι διόλου φανταστική...

40
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Οι ιδέες είναι απλές και εύκολες να τις υιοθετήσεις και έχουν τεράστια σημασία για το περιβάλλον, καθώς μειώνεται σημαντικά η χρήση πλαστικού! Θυμήσου, η επαναχρησιμοποίηση ενός αντικειμένου είναι πολύ καλύτερη από την ανακύκλωση του καθώς παρατείνει τον χρόνο ζωής του, μειώνει τα απορρίμματα και την ανάγκη για πρώτες ύλες. Το πλαστικό, είναι ένα υλικό που επιβαρύνει πολύ τον πλανήτη. Κάνε μία εύκολη πράξη, δώσε μία ανάσα στη φύση.