Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

'Ωρα για...παιδική χαρά!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίσκεψη σε παιδικές χαρές είναι μια από τις διασκεδαστικότερες δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά, αφού όχι μόνο παίζουν και χαίρονται αλλά την ίδια στιγμή κοινωνικοποιούνται, γίνονται πιο δραστήρια και αναπτύσσουν τις κινητικές και νοητικές τους ικανότητες. Από την άλλη και για εμάς τους «μεγάλους», οι παιδικές χαρές αποτελούν πια μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι η παιδική χαρά είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει και το όνομά της, ένας χώρος που –όταν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας- τα παιδιά εκτονώνονται και μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, ενώ εμείς οι μεγάλοι βρίσκουμε ένα παράθυρο στο πράσινο, την ηρεμία της φύσης και τη συνάντηση με άλλους γονείς και παιδιά.

Όσο και αν οι χώροι αυτοί θεωρούνται μέρος χαράς και παιχνιδιού, εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη τόσο για γονείς όσο και για τους μικρούς μπόμπιρες. Σπασμένες εγκαταστάσεις, ελλιπής φύλαξη, γόπες τσιγάρων αλλά και περιττώματα σκύλων αποτελούν κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επισκέπτης σε αρκετές παιδικές χαρές. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και υποδειγματικοί χώροι, έτοιμοι για να ανακαλύψεις και να επισκεφτείς, με εγκαταστάσεις σε πολύ καλή κατάσταση, καθαροί και ειδικά διαμορφωμένοι ακόμα και για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Βοήθησε και εσύ να αλλάξει αυτό!

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 30-06-2016
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Κατέβασε την εφαρμογή WWF Greenspaces. Στο φίλτρο αναζήτησης (εικονίδιο μεγεθυντικού φακού) αναζήτησε παιδικές χαρές που βρίσκονται στην περιοχή και την πόλη σου. Μπορείς να βρεις παιδικές χαρές με υψηλή βαθμολογία και να επισκεφτείς αυτές με τα παιδιά σου!

Αν πάλι επισκέπτεσαι παιδικές χαρές που δεν είναι καταγεγραμμένες στην εφαρμογή, κατάγραψε τες και αξιολόγησε τες. Βοήθα και άλλους γονείς να εντοπίσουν που υπάρχουν ιδανικοί χώροι για να παίξουν τα παιδιά τους. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι κάτι τέτοιο!

Στη συνέχεια βαθμολόγησε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και επισήμανε τα θετικά και τα αρνητικά των χώρων μέσα από τη δυνατότητα που σου δίνει η εφαρμογή να σχολιάσεις. Μην ξεχάσεις να κάνεις follow στον χώρο για να ενημερώνεσαι διαρκώς για την κατάσταση του. Μαζί μπορούμε να πιέσουμε τις δημοτικές αρχές να βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση διάφορων παιδικών χαρών.

Τέλος, πόσταρε την αξιολόγηση σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιράσου τη με τους διαδικτυακούς σου φίλους. Όσο πιο πολλοί είναι ενήμεροι τόσο το καλύτερο!

11
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Ώρα να διεκδικήσουμε τις παιδικές χαρές που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας! Οι παιδικές χαρές είναι χώροι αναψυχής, εκπαίδευσης, συνάντησης και σε όσο πιο καλή κατάσταση  βρίσκονται τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμαστε όλοι. Χρησιμοποίησε το WWF Greenspaces για να αναδείξεις τα καλά παραδείγματα παιδικής χαράς αλλά και τα μελανά σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Μαζί μπορούμε να πιέσουμε για βελτιώσεις και αλλαγές!