Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Καλύτερα με παρέα!

Πάσχα, για πολλούς, σημαίνει επιστροφή στον τόπο που μεγάλωσαν, αντάμωμα με αγαπημένα πρόσωπα μέσα σε γιορτινό κλίμα και επιστροφή στη φύση. Αυτό όμως συνεπάγεται συχνά έξοδο από τις πόλεις με το αυτοκίνητό μας, κίνηση στους δρόμους, εκνευρισμό και αρκετά έξοδα για βενζίνη και διόδια.  Αν εκδράμεις με την οικογένεια σου θα αντιτείνεις ότι ακόμα και έτσι το αυτοκίνητο είναι μάλλον μία από τις καλύτερες λύσεις μετακίνησης. Αν μη τι άλλο το ίδιο το ταξίδι θα είναι μια ευκαιρία για κουβέντα και τραγούδι στο αυτοκίνητο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχεις πακετάρει τα πράγματά σου, δένεις τη ζώνη του αυτοκινήτου καιείσαι έτοιμος αλλά… μόνος πίσω από το τιμόνι; Μήπως θα ήταν καλύτερα με παρέα; 
 
Το car pooling, ο λεγόμενος συνεπιβατισμός, είναι ένας έξυπνος τρόπος να μειώνεις τα έξοδα μετακινήσεων σου, να κάνεις παρέα με όσους θέλουν να κάνουν την ίδια διαδρομή με εσένα και να δίνεις μία ανάσα στο περιβάλλον. Λιγότερα οχήματα και περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Τι καλύτερο!
 
Στην Ελλάδα ο συνεπιβατισμός ως ιδέα κερδίζει έδαφος διαρκώς και δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιλέγουν όχι μόνο για τα ταξίδια τους, αλλά και για τις μετακινήσεις τους στη δουλειά. Σκέψου ότι πολλοί δουλεύουν σε επιχειρήσεις που απασχολούν αρκετούς εργαζόμενους. Αν τα μέσα αστικών μετακινήσεων δεν αποτελούν επιλογή σου, μήπως τουλάχιστον να αξιοποιήσεις καλύτερα το αυτοκίνητό σου; Συνεπιβατισμός δε σημαίνει απαραίτητα στρίμωγμα, ταξίδι με αγνώστους, κούραση και άγχος. Μπορεί να σημαίνει λιγότερη ένταση, λιγότερη κίνηση, λιγότερα έξοδα και παρέα με ενδιαφέροντες ανθρώπους που εσύ θα επιλέξεις. Μήπως να το σκεφτείς σοβαρά; Το Πάσχα ίσως είναι μία καλή πρώτη δοκιμή!
 
 
Photo (c): London permaculture
Εκπρόθεσμη
έληξε: 08-04-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Μοιράσου τις διαδρομές με αυτοκίνητο μαζί με φίλους, γνωστούς ή φίλους φίλων. Έτσι επιβαρύνεται λιγότερο το περιβάλλον και παράλληλα μειώνεται η κίνηση στους δρόμους, ενώ εσύ εξοικονομείς χρήματα.

Μπες στη διαδικασία συνεπιβατισμού για όλες τις μετακινήσεις σου, όχι μόνο αυτές που αφορούν τα ταξίδια εκτός πόλης. Δυο ελληνικές ιστοσελίδες κάνουν πραγματικότητα τον συνεπιβατισμό κι εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αρχίσεις να τις χρησιμοποιείς, βρίσκοντας συνεπιβάτες! www.carpooling.gr και www.pamemazi.gr 

Κάνε το δικό σου πείραμα: Βάλε μία αγγελία σε ένα από τα δύο sites και πρότεινε μία διαδρομή. Αν δουλέυεις σε κάποιον πολυπληθή οργανισμό η επιχείρηση θα μπορούσες ακόμα και να οργανώσεις ενα εσωτερικό σύστημα συνεπιβατισμού μόνο για εσάς! Αν το πετύχεις, ενημέρωσε μας για την εμπειρία σου!

14
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Καλή παρέα, λιγότερα χρήματα για βενζίνη, λιγότερα καυσαέρια και ανοιχτούς δόμους!