Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η ωραία όψη των «άσχημων» φρούτων και λαχανικών!

Τα υποτιμούμε, τα απορρίπτουμε, συχνά τα ενοχοποιούμε για «κακή ποιότητα» και… πέφτουμε στην παγίδα της λάθος εντύπωσης με την πρώτη ματιά. Ο λόγος για τα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά που πολλές φορές, λόγω της περίεργης εμφάνισης και του μεγέθους τους απορρίπτονται άδοξα.
 
Μήπως όμως η ομορφιά κρύβεται στην ουσία και στο περιεχόμενο;
 
Όταν 300 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων πετιούνται λόγω εμφάνισης, ολοένα και περισσότερα καταστήματα και σουπερ μάρκετ αλλάζουν πλεύση και αρχίζουν να τα πουλάνε φθηνότερα μέσα από την πολιτική χαμηλότερης χρέωσης. Χάρη σε αυτή τη στρατηγική το 2013, Βρετανοί αγρότες πούλησαν 300.000 τόνους τέτοιων προϊόντων που αλλιώς θα είχαν απορριφθεί, μια αύξηση της τάξης του 20% για πολλούς καλλιεργητές!
 
Ακόμα και αν η κύρια ευθύνη βαραίνει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παραγωγής και πώλησης τροφίμων, οι καταναλωτές έχουμε το δικό μας μερίδιο σε αυτή την εξίσωση. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μαζί με αυτή την γιγαντιαία ποσότητα άσχημων φρούτων και λαχανικών πετάγονται μαζί τους όλες οι πρώτες ύλες που χρειάστηκαν για να παραχθούν, καθώς και όλη η ενέργεια που απαιτήθηκε για να μεταφερθούν.  Κοινώς, όσο δεν ζητάμε και όσο απορρίπτουμε κάτι, αυτό δεν θα έχει λόγο ύπαρξης και θα πετιέται.
 
Θα το αφήσουμε έτσι ή θα δώσουμε μία ευκαιρία σε ένα λιγότερο όμορφο τρόφιμο που είναι όμως άριστης ποιότητας, πιο οικονομικό, πιο γευστικό και άκρως θρεπτικό;
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 21-10-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Ξεκίνα αγοράζοντας ένα περίεργο τρόφιμο από τη λαϊκή ή από κάποιο άλλο κατάστημα τροφίμων.

Έστω και διστακτικά δοκίμασε φρούτα και λαχανικά «με χαρακτήρα» και άρχισε να τα ζητάς από τους προμηθευτές! 
Βγάλε φωτογραφία "άσχημα", αλλά νοστιμότατα φρούτα και λαχανικά που θα συναντήσεις στην αγορά και μοιράσου την ιδιαιτερότητά τους μαζί με την παρέα της Καλύτερης Ζωής. 
 
39
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Δώσε μία δεύτερη ευκαιρία σε "άσχημα" φρούτα και λαχανικά και θα βρεις την ομορφιά τους στη γεύση τους,τη μειωμένη τιμή τους και το περιβαλλοντικό καλό που θα κάνεις. Αναζήτησέ τα στην αγορά. Επιβεβαιώνεις έτσι ότι υπάρχει ζήτηση. Επιλέγοντας τρόφιμα αυτής της κατηγορίας βοηθάς να μην σπαταληθούν πρώτες ύλες που χρειάστηκαν για την παραγωγή τους και συμβάλλεις δραστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων. Κάνε το καλό!