Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Εξόρμηση σε έναν υγρότοπο!

Η δράση της εβδομάδας σε προσκαλεί να επισκεφτείς και να εξερευνήσεις έναν από τους 805 νησιωτικούς υγροτόπους που απαντώνται σε 75 ελληνικά νησιά. Παράλληλα, σε περιμένει να λάβεις τα μέτρα σου ώστε να μπορέσεις να αποτρέψεις ή να αντιμετωπίσεις με αποτελεσματικότητα κινδύνους και εικόνες καταστροφής. 
 
Γνωρίζεις ότι πολλά από τα νησιά μας, κρύβουν μικρούς και σημαντικούς υγρότοπους, πραγματικές οάσεις για την άγρια πανίδα και χλωρίδα αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο; Δυστυχώς όμως, πάνω από οι μισοί υγρότοποι έχουν καταστραφεί τα τελευταία 100 χρόνια και αυτοί που απομένουν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αντιμετωπίζονται σαν βούρκοι και καταστρέφονται. 
 
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 24-06-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Μπορείς να αναζητήσεις τον υγρότοπό σου, στη χαρτογραφική εφαρμογή του WWF Ελλάς, το Οικοσκόπιο. Επίσης, στο Υγροτόπιο, τη δικτυακή πύλη που έχει προκύψει από το ερευνητικό πρόγραμμα «Προστασία των νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας» μπορείς να βρεις ενδιαφέροντα στοιχεία για την οικολογία και τις δραστηριότητες που υπάρχουν στον υγρότοπο της επιλογής σου. Επισκέψου τις παραπάνω εφαρμογές και θα βρεις ό,τι αναζητάς για τους υγρότοπους.

Κάνε μία εξόρμηση σε έναν κοντινό υγρότοπο. Προμηθεύσου απαραίτητα εργαλεία:μια μικρή αποχή και έναν μεγεθυντικό φακό! Τα νερά των υγρότοπων κρύβουν μαγικά πλάσματα που ούτε καν φαντάζεσαι ότι υπάρχουν. Επίσης κιάλια, για να παρατηρήσεις τα εκατοντάδες πούλια που περνούν ή/και φωλιάζουν στην χώρα μας. Εξερευνήστε με οικογένεια και φίλους τους υγρότοπους. Πάρε φωτογραφική μηχανή, βγάλε μια φωτογραφία και προσπάθησε να διακρίνεις σημάδια υποβάθμισης όπως σκουπίδια - μπάζα - ηχορύπανση - μόλυνση νερού ακόμα και αυθαίρετα κτήρια. Μην ξεχάσεις να μας στείλεις την φωτογραφία! Σακούλα σκουπιδιών και γάντια για να μαζέψεις σκουπίδια που μπορεί να βρεις μέσα και γύρω από τον υγρότοπο.

Διάδωσε την εμπειρία σου με μια φωτογραφία και παρότρυνε και άλλους να ανακαλύψουν τους υγρότοπους των όμορφων νησιών μας!

16
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Οι υγρότοποι είναι πραγματικές οάσεις για την άγρια πανίδα και χλωρίδα αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Έχουν αρδευτική και υδρευτική αξία, προστατεύουν τις παράκτιες περιοχές από την υφαλμύρωση των υπόγειων υδάτων και τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αποτελούν λοιπόν ένα φίλτρο προστασίας για τον άνθρωπο. Προστατεύοντας τους, διασφαλίζεις αρμονία για τη φύση και την καθημερινή ζωή σου!