Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Αυτό ανακυκλώνεται ή... όχι;

Αυτό ανακυκλώνεται ή... όχι;

Η δράση αυτής της εβδομάδας σε καλεί να γίνεις μαέστρος της ανακύκλωσης μέσα από μία εύχρηστη λίστα που θα σε βοηθήσει να θυμάσαι εύκολα ποια υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι στον μπλε κάδο. Μη σταματήσεις εδώ! 
 
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πόσες φορές δεν έχεις αναρωτηθεί αν μπορείς να ανακυκλώσεις στους μπλε κάδους εισιτήρια λεωφορείου, παλιά CD, μελάνια, οδοντόβουρτσες, καλαμάκια, πλαστικά καπάκια, σελοτέιπ, στυλό, υφάσματα, φωτογραφίες, ξυραφάκια, αφρολέξ ή χαρτοπετσέτες; Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς δεν μπορείς!  Όλα τα παραπάνω υλικά είναι φτιαγμένα από μη ανακυκλώσιμα υλικά ή από αναμειγμένα υλικά που πρέπει να τοποθετούνται σε συμβατικούς κάδους.
 
Στον αντίποδα, στον μπλε κάδο μπορείς να ανακυκλώνεις μεταξύ άλλων κουτιά από λάδι, αλουμινένια ταψάκια φαγητού, πλαστικές θήκες CD και DVD,σωληνάρια οδοντόκρεμας, μπουκάλια ειδών καθαρισμού!
 
Βασική προϋπόθεση εδώ είναι να θυμάσαι 4 πράγματα:
 
Οι συσκευασίες πρέπει να είναι εντελώς άδειες από περισσεύματα
Αν πρόκειται για πλαστικά μπουκάλια, να έχεις αφαιρέσει το καπάκι τους
Να τσακίζεις ή να διπλώνεις τις συσκευασίες (και όχι να τις σκίζεις)
Όταν φτάνεις στον κάδο ανακύκλωσης να αδειάζεις το περιεχόμενο από τη σακούλα και να μην την πετάς κλειστή μέσα στον κάδο.
 
Τέλος, σκέψου ότι πολλές φορές τα υλικά προς ανακύκλωση διαχωρίζονται από ανθρώπους και όχι από μηχανές και καλό είναι να μην δυσχεραίνουμε το έργο τους.
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην παρούσα αποστολή αναφερόμαστε σε όσα μπαίνουν στον ΜΠΛΕ κάδο ανακύκλωσης. 
 
Θυμήσου: Ανακυκλώνω περισσότερο δεν σημαίνει και καταναλώνω περισσότερο! Απόφυγε την  υπερκατανάλωση προϊόντων και προσπάθησε να διαδίδεις σωστές πληροφορίες περί ανακύκλωσης σε φίλιους και οικογένεια!
 
Εκπρόθεσμη
έληξε: 30-04-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Διάβασε τη λίστα και δες ποια υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι στον μπλε κάδο!

Εκτύπωσε τη λίστα και τοποθέτησε την κοντά στο σημείο του σπιτιού που συγκεντρώνεις την ανακύκλωση. Έτσι, θα είσαι πάντα «διαβασμένος» και σίγουρος για όσα ανακυκλώνεις!
 
37
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

Των φρονίμων τα παιδιά...παίζουν την ανακύκλωση στα δάχτυλά τους. Απόφυγε τα "συνήθη" λάθη και δώσε το καλό παράδειγμα σε φίλους και γείτονες και μία χείρα βοηθείας σε όσους εργάζονται στον τομέα της ανακύκλωσης. Επίσης, μην ξεχνάς ότι η ανακύκλωση είναι καλή, αλλά η επαναχρησιμοποίηση ακόμα καλύτερη!