Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι μας!

Bασιλικός για το πέστο σου. Ρίγανη για τη σαλάτα σου. Δάφνη για τις φακές σου. Άνιθος για τα λαδερά φαγητά. Δυόσμος για τα αφεψίματά σου. Η λίστα των αρωματικών φυτών είναι μεγάλη και λαχταριστή – ξεκίνα λοιπόν με αυτά που σου αρέσουν περισσότερο και φύτεψε στο μπαλκόνι σου τους μυστικούς άσσους κάθε σούπερ σεφ!


Αν αρχίσεις να απαριθμείς τα αρωματικά φυτά που μπορείς να φιλοξενήσεις σε μία απλή γλάστρα και αντιληφθείς πόσο εύκολα είναι στην καλλιέργεια και τη συντήρησή τους θα καταλάβεις επίσης πόσα θα κερδίσεις!


Η κηπουρική  αρωματικών φυτών στο μπαλκόνι είναι εύκολη και φθηνή. Ξεκίνα από κάτι απλό και κάτι που αγαπάς να οσφραίνεσαι και να γεύεσαι και στη συνέχεια θα βρεις τον πράσινο δρόμο σου. Ας πούμε ότι τα αρωματικά φυτά θα σου ανοίξουν απλώς την όρεξη και θα σε εισάγουν στον φανταστικό κόσμο της οικιακής κηπουρικής.  Κι όταν οι γλάστρες σου μεγαλώσουν, με μια εύκολη μεταφύτευση θα έχεις το πιο ωραίο δώρο για τους φίλους σου.


Και βέβαια ας μην παραβλέπουμε το μεγάλο περιβαλλοντικό καλό που επιτελείς βοηθώντας το περιβάλλον: περισσότερο οξυγόνο στην πόλη, λιγότερη ανάγκη για τεχνητό κλιματισμό και λιγότερη μεταφορά τροφίμων από μακρινές περιοχές όταν βάζεις τις δικές σου πράσινες πινελιές σε όσα μαγειρεύεις.

Λοιπόν θα γίνεις σήμερα κιόλας ένας εκπαιδευόμενος κηπουρός στο μπαλκόνι σου;

Εκπρόθεσμη
έληξε: 29-04-2015
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Δες εδώ μία λίστα από αρωματικά φυτά που μπορείς να επιλέξεις για να ξεκινήσεις.

Αγόρασε το φυτό της αρεσκείας σου σε μία μικρή γλάστρα και μεταμφύτευσέ το ή ακόμα καλύτερα τους σπόρους του φυτού ώστε να δεις όλο τον κύκλο ανάπτυξης του. Η αγορά είναι ιδιαίτερα οικονομική και ο πλούτος αρωμάτων και γεύσεων μεγάλος.

Προχώρα δυναμικά. Πολλαπλασίασε τα φυτά προσθέτοντας περισσότερες γλάστρες με αρωματικά φυτά. Η εικόνα θα σε μαγέψει!

Όταν τα φυτά μεγαλώσουν αρκετά, μεταμφύτευσέ τα και χάρισε τμήμα τους σε φίλους σου!
 

49
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα

- Πρώτες ύλες για τη μαγειρική σου και για οικιακές πρακτικές.
- Μπόλικη ομορφιά στο μπαλκόνι σου με ελάχιστο κόστος!
- Φυσικά γιατρικά για διάφορες παθήσεις.
- Καλλιέργεια των δικών σου βρώσιμων φυτών με τα οποία θα κερδίσεις χρήματα και υγεία!