Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Αποτσίγαρα stop! Η παραλία δεν είναι τασάκι...

Καλοκαίρι. Οι παραλίες γεμίζουν με λουόμενους και...ανεπιθύμητα αποτσίγαρα που καταλαμβάνουν τις ακτές της χώρας... Η δράση αυτής της εβδομάδας σε καλεί να βοηθήσεις να σταματήσει το κακό με τα αποτσίγαρα που κατακλύζουν τις παραλίες.
 
Εικόνες με καπνιστές που κρύβουν τα τσιγάρα τους κάτω από τις ψάθες τους ή πετάνε συνωμοτικά τη γόπα τους από το κατάστρωμα του πλοίου στο…θαλάσσιο σταχτοδοχείο είναι καλά αποτυπωμένες στη συλλογική μνήμη μας. «Το δικό μου τσιγάρο είναι που θα φέρει την καταστροφή μωρέ;» εφησυχάζει ο κάθε καπνιστής ενώ πετάει ασυνείδητα τη γόπα του στην παραλία ή τη θάλασσα… 
  
Η δράση αυτής της εβδομάδας λοιπόν είναι απλή και σε καλεί να βοηθήσεις να σταματήσει το κακό με τα αποτσίγαρα που κατακλύζουν τις παραλίες!

 

Εκπρόθεσμη
έληξε: 11-06-2014
Πάτα "θα το κάνω" για να αναλαβεις δράση

Συγχαρητήρια!

Ολοκλήρωσες τη δράση και κέρδισες

XXX ΠΟΝΤΟΥΣ

Συμπλήρωσε την εμπειρία σου και

ΘΕΛΩ! ΟΧΙ ΤΩΡΑ

 

Αν είσαι καπνιστής, έχε πάντα μαζί σου ένα ατομικό τασάκι ή αν το ξεχάσεις κράτα τις γόπες σου και πέταξε τες στον κάδο απορριμμάτων (αφού τις σβήσεις καλά).

Αν δεν είσαι καπνιστής, πληροφόρησε φίλους και γνωστούς για το υπάρχον πρόβλημα ή ακόμα πιο ευφάνταστα, κάνε δώρο ένα ατομικό τασάκι σε φίλους σας καπνιστές!

Ανεξάρτητα από το αν καπνίζεις ή όχι, αν δεις κάποιον άνθρωπο να σβήνει το τσιγάρο του στην παραλία, θύμισε του ευγενικά ότι η ακτή δεν είναι σκουπιδοτενεκές κι ότι η δική του αμέλεια επιβαρύνει την κοινωνία και το περιβάλλον.

33
ΜΕΛΗ

Τι κερδίζεις

50
έγκαιρα
10
εκπρόθεσμα
Πρωτίστως, θα προφυλάξεις την υγεία σου, την υγεία των παιδιών σου και των άλλων και φυσικά του περιβάλλοντος. Σκέψου ότι τα αποτσίγαρα συχνά καταπίνονται από τα ζώα και ενδέχεται να φράξουν την πεπτική οδό ή/και να μειώσουν την λήψη τροφής λόγω ενός ψευδούς αισθήματος κορεσμού που δημιουργούν όταν συσσωρεύονται στο στομάχι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο των ζώων από ασιτία". Βοήθησε κι εσύ να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο!